Je to výsledek práce Apícola Cuartero, rodinné firmy, která vznikla před třemi generacemi a nachází se na svazích Moncayo. S více než 3.000 úly jsou tyto medy produkovány na sto procent ve Španělsku a získávají se z nejlepších květinových rozkvětů španělské geografie.
Jejich více než dvacet různých produktů se vyrábí přirozeně, bez pesticidů kolem květin, a podle tradičního procesu, takže každý med bude jiný, i v rámci stejného typu. Tímto způsobem Mieles del Tío Juan Cruz oživuje na patrech starodávnou chuť medu, když se kupoval přímo od včelaře.
Zde lze najít všechny produkty Mieles del Tío Juan Cruz. Nabízejí velké balení (940 g) a malé (470 g) a láhev medového octa má objem 250 ml. Navíc jsou všechny etikety napsány v pěti různých jazycích (španělština, angličtina, francouzština, němčina a klasická arabština).
Více než 3.000 úlů, které Apícola Cuartero má rozloženy po velké části španělské geografie, zajišťuje, že Mieles del Tío Juan Cruz pokrývá širokou škálu květinových rozkvětů z nejrůznějších ekosystémů, aby je včely mohly opylovat.
Z aragonského území se využívají květiny jako rozmarýn a růžový tymián, první produkuje med velmi světlé barvy, jemné chuti a s příjemným aromatickým závěrem; a druhý má jantarovou barvu a sladkou chuť s kyselými tóny.